Band promo’s: Breekpunt

Het imago van een band staat nooit stil, ook niet bij Breekpunt. Deze groep heeft sinds een jaar een andere samenstelling en ook een nieuwe naam. De enthousiaste leden wilden ook meteen bij deze nieuwe opzet een EP uitbrengen. Ze maken versfrissende, nederlandstalige rockmuziek en daar horen ook frisse, stoere foto’s bij.

Voor de EP (en de website en Facebook) wilden ze stevig uitpakken. Flink veel foto’s op meerdere locaties, met instrumenten, zonder instrumenten; het hele pakket. Na een paar keer overleggen en brainstormen hebben we een datum geprikt en er een middag voor uitgetrokken.

De eerste locatie was een oud poppodium/café, ideaal voor een jamsessie! Ik zette snel mijn licht op terwijl de band de instrumenten in orde maakten. Na de voorbereiding gingen de mannen vol in de jamsessie op. Met handgebaren, praten zat er niet in, dirigeerde ik de poses.

Breekpunt binnenkant

Toen de heren zich hadden uitgeleefd en ik de nodige foto’s had zijn we aan de wandel gegaan. Het TU terrein in Eindhoven gaf ons de achtergrond om de wat meer georganiseerde foto’s te maken. Om een strakke, moderne sfeer te krijgen hebben we ons opgesteld voor de glanzende, hoefijzervormige flats. Het avondlicht van achteren en mijn eigen kunstlicht van voren maakte het af.

Breekpunt Avondlicht-001

Het maken van de foto’s is niet het enige bij zo’n project, ik selecteer en bewerk de foto’s. Daarna heeft een bekende van de band een mooie EP in elkaar gezet. De afbeeldingen in dit artikel komen direct van de albumhoes en hun website. De EP is uitgebracht onder de naam: Het Moment.

Al met al een mooi project met een prachtig resultaat. Wil je als band of muzikant ook een leuke maar bovenal nuttige shoot doen? Neem dan contact met me op of kijk in mijn muzikale portfolio.

Voor meer informatie over de band kun je hier terecht, de ontwerper van het boekje en de cd is Red Fish Studio. De releaseparty van de EP is 12 april in The Rambler, Eindhoven.

Laat een reactie achter