Making of: The Wait

Mensen die mijn facebook volgen (doe je dat niet? Like hem hier) kennen hem al, maar weten niet hoe de foto tot stand is gekomen.

Het begon met een idee, een foto die ik had gevonden op Flickr die ik liet zien aan Rick waarmee ik aan het brainstormen was over een familiesessie (die volgt later want die heb ik ook gedaan). Hij vond het een heel tof idee maar niet helemaal het doel van de familieshoot, maar wel leuk voor hem en 2 vrienden. Eén van hun vertrekt binnenkort naar het buitenland dus er was nog een reden ook (iedere reden is een goede!).

De inspiratie foto (niet van mij dus, helaas)

De inspiratie foto (niet van mij dus, helaas) (foto: Khoa Vu)

Met het idee voor de foto en de modellen op zak ben nog op zoek gegaan naar het laatste belangrijke ingrediënt: de locatie. In Den Bosch had ik wel een idee waar ik een mooi oud industrieel gebied kon vinden, namelijk bij de oude Verkade fabriek. Even rondfietsen later kom ik een perfect hoekje tegen.

The Wait Making Of locatie-001

De Locatie

Vlak voor de shoot zelf kreeg ik nog een leuke verrassing want één van de modellen was de trotse eigenaar van een Porsche Carrera uit ’84 en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen als accessoire. De shoot zelf ging heel ontspannen: hoek uitzoeken, statief opzetten, licht meten, scherpstellen en de camera was klaar. Nog even de Porsche precies op zijn plek zetten, de mannen positioneren en we konden.

Eerst heb ik dus een basisfoto genomen zodat ik alles er gewoon goed op heb, maar omdat het licht (in de schaduw van het gebouw) vrij vlak was en we op zoek waren naar spektakel heb ik iets anders gedaan. In 2 opstellingen heb ik de heren apart uitgelicht waardoor het licht spannender wordt én je kunt de poses afzonderlijk van elkaar uitproberen. Later hoef je alleen alle drie de foto’s in Photoshop te combineren en je ziet er niks mee van. Handig is ook dat op deze manier het niks geeft dat je lichtstatief vol in beeld staat, daar pak je toch de basisfoto weer terug.

The Wait Making Of-004

Voor de linkerkant. De heer aan de rechterkant is voor referentie van de middelste.

 

The Wait Making Of-003

Voor de rechtermeneer

Deze platen zijn dus samengevoegd in Photoshop, de kleur wat aangepast voor de juiste sfeer en een beetje bijgesneden met dit als resultaat:

Het resultaat: The Wait

Het resultaat: The Wait

Leuk om te lezen hoe dit in zijn werk gaat? Wil je ook zo’n toffe foto en het helemaal zelf meemaken? Kijk dan verder voor informatie of neem contact met me op!

Laat een reactie achter