Review: Tuinposter

De meeste foto’s komen binnen te hangen. Maar wat als, je net als mij, de muren binnen al helemaal vol hebt hangen? Naar de tuin (lees: balkon)! Bijna iedereen heeft in zijn tuin of op zijn balkon vlakke stukken muur of schutting en die kun je gerust opleuken met een foto. Je moet alleen wel rekening houden hoe je de foto’s daar plaatst. De meeste dragers zijn niet bestand tegen weer en wind. Vandaar de tuinposter.

Tuinposters zijn speciaal gemaakt en gedrukt zodat ze bestand zijn tegen weer, wind en het directe zonlicht. Omdat je ze zwevend opspant kun je ze ook strak opspannen op moeilijke ondergronden zoals een grove muur of een schutting. De tuinposter die ik heb besteld is gedrukt op een stevig soort zeildoek met een fijne structuur. Het doek kreukt niet snel, trekt niet krom en is behoorlijk flexibel en stevig. Hoe de poster precies geleverd wordt is zelf te bepalen. Je kunt kiezen voor ringen in de hoeken, tunnelzomen, houten frame (niet in de regen!) of een compleet aluminium opgespannen frame. Ik heb de simpele variant met ringen in de hoeken. Je kunt hem het mooist ophangen met spanhaken of met optioneel meegeleverde carrosserieringen. Om het netjes op te spannen moet je wel net iets meer handigheid hebben dan je nodig hebt om een spijkertje in de muur te slaan.

Review Tuinposter-002

De druk is scherp en mooi van kleur. De grote vraag is natuurlijk of de kleuren over 5 jaar ook nog goed zijn maar dat is wat lastig te reviewen. Omdat er een structuur in het zeildoek zit zie je dit terug in de foto, maar de structuur is fijner dan van de meeste canvassen. Meestal bekijk je een tuinposter van een afstandje, dus je hoeft eigenlijk geen rekening te houden met die structuur.  Omdat het doek niet is opgespannen op een frame (bij mij dan) krullen de randen wel een beetje naar binnen, daar moet je dus rekening mee houden bij de keuze van je foto.

Review Tuinposter-003

Voor hetzelfde geld is een tuinposter een stuk groter dan eigenlijk alle andere afdrukvormen en aangezien de meeste schuttingen groter en leger zijn dan je binnenmuren kan dat geen kwaad. Wees niet bang om eens een flink grote tuinposter te bestellen want het valt al snel weg op een grote schutting.

De foto is besteld bij http://www.tuinposteropmaat.nl/, netjes verpakt en vlot afgeleverd. De site had wel wat technische kuren met de uitsnede selectie en het inleveren van de tegoedcode maar dat is allemaal goed gekomen.